Művészet > Iparművészet

Kárpitművészet Magyarországon
Kiadás éve:
2006
Oldalszám:
192 oldal
Borító:
Keménytáblás, védőborítóval
Méret:
24 x 34 cm
ISBN:
9789639552692
Kárpitművészet Magyarországon
Dobrányi Ildikó és Schulcz Katalin
online ár: 5 245 Ft
Bolti ár: 6 995 Ft
Az árak tartalmazzák az Áfá-t!
db

A Szépművészeti Múzeumban először 2001-ben megrendezett Kárpit című nemzetközi kiállítás közönsége - köztük számos hazai és külföldi művész, szakember és érdeklődő - hiányolt egy olyan átfogó, tájékoztató jellegű kiadványt, mely bemutatja azt a magyarországi folyamatot, amelynek eredményeként a nemzetközi rendezvény létrejöhetett.

Digitalizálódott világunkban, a futószalag-termelés korában felértékelődni látszanak a meditatív tevékenységek, az egyedi, egyszeri, a témát míves igyekezettel kifejteni törekvő képzőművészeti alkotó módszerek. A mai magyar kárpitművészek számára, akik etalonjuknak Ferenczy Noémi alkotói módszerét tekintik, a képzőművészet más ágaihoz hasonlóan a kifejezés módjának, az alkalmazott technikának magas szintű művelése alapvető követelmény. A műfaj területén immár világszerte általánossá vált gyakorlat, miszerint a tervező és a szövő azonos személy, azaz a művész áttételek nélkül, közvetlenül a szövés nyelvén fejezi ki magát, tette a kárpitművészetet a XX. század elején minden kétséget kizáróan autonóm műfajjá.

Könyvünk megírására az egyes korszakok neves szakértőit kértük fel. Célunk az érdeklődők elé tárni a magyarországi autonóm kárpitművészet történetét, kibontakozását és fejlődését.

További könyveink ebben a kategóriában

Horváth Hilda, Károsi Ildikó, Lovay Zsuzsanna, Marosi Eszter, Nagy Györgyi, Pandur Ildikó, Prékopa Ágnes, Radványi Diána, Semsey Balázs, Semsey Réka, Terdik Szilveszter
Új
Bolti ár: 4 335 Ft
további könyvek