Tudomány > További Tudományos Könyvek

A következő 50 év
Kiadás éve:
2003
Borító:
keménytáblás
Méret:
15, x 23,5 cm
ISBN:
9789639323957
A következő 50 év
John Brockman
Bolti és Online ár:
2 500 Ft
Az árak tartalmazzák az Áfá-t!
db
Utolsó példányok

Az elmúlt ötven évben elképesztő mennyiségű tudományos eredmény születésének lehettünk tanúi. Ezek a felfedezések jelentős hatással voltak ránk, és megváltoztatták a saját magunkról, a világról és a benne elfoglalt helyünkről alkotott képünket. De mit tartogat számunkra a jövő?

A következő 50 év a világ legragyogóbb tudósait sorakoztatja fel, hogy megvitassák a tudomány fél évszázadnyi jövőjét és annak következményeit.

Lee Smolin - Martin Rees - Ian Stewart - Brian Goodwin - Marc D. Hauser - Alison Gopnik - Paul Bloom - Geoffrey Miller - Csíkszentmihályi Mihály - Robert M. Sapolsky - Steven Strogatz - Stuart Kauffman - Richard Dawkins - Paul Davies - John H. Holland - Rodney Brooks - Peter Atkins - Roger C. Shank - Jaron Lanier - David Gelernter - Joseph Ledoux - Judith Rich Harris - Samuel Barondes - Nancy Etcoff - Paul W. Ewald

A 25 szerző nagyszabású kérdéseket érint könyvünk lapjain. Milyen hatással lesz ránk a tudomány fejlődése? Miként változtat ez a fejlődés azon az elképzelésünkön, hogy kik és mik is vagyunk valójában? Milyen felfedezésekre és eseményekre számíthatunk az egyes tudományterületeken, és milyen hatással lesznek ezek más tudományterületekre? Melyik várakozásunk fog teljesülni, és melyik nem? Hogyan fognak gondolkodni a tudósok ötven év múlva?

A szakmai és a laikus közönséghez egyaránt szóló könyv lebilincselő, sőt néha merész eszmefuttatásokat tartalmaz a lehető legkülönbözőbb témákról, a fertőző betegségektől és a depressziótól kezdve a mesterséges intelligencián át az elméleti fizikáig, matematikáig és a Földön kívüli élet kereséséig. A következő 50 év elméleti és gyakorlati szempontból is szemügyre veszi a jövőt, és megvizsgálja az eljövendő, különös, új világ társadalmi és politikai következményeit is.

(Fordította: Both Előd )

ISBN: 9789639323957

További könyveink ebben a kategóriában

további könyvek