Tudomány > További Tudományos Könyvek

Moonfire - Tűz a Holdon
Kiadás éve:
2010
Borító:
Keménytáblás
Méret:
27 x 33 cm
ISBN:
9783836522298
Moonfire - Tűz a Holdon
Norman Mailer
online ár: 11 995 Ft
Bolti ár: 14 995 Ft
Az árak tartalmazzák az Áfá-t!
db

1969. július 20-án Neil Armstrong, Buzz Aldrin és Michael Collins teljesítette a feladatot: ember jutott a Holdra.

A 20. század egyik legnagyobb íróját, Norman Mailert a LIFE bízta meg, hogy tudósítson a Holdra szállásról. Riportjának kiegészített és átdolgozott változata Of a Fire on the Moon címmel jelent meg - ennek fényképekkel kiegészített részletei első ízben ebben az albumban látnak napvilágot. A kötetet több száz kiváló, a NASA archívumaiból, folyóiratokból, valamint magángyűjteményekből származó fotó illusztrálja. A fényképek közül sok először ebben a kötetben jelent meg.

Ezek a képek bemutatják a NASA és a küldetés történetét, a parancsnoki kabinban és a Hold felszínén zajló eseményeket és a visszatérés utáni világméretű ünneplést. Senki sem ábrázolta úgy az embereket, a hangulatot és a gépezetet, mint Norman Mailer.

A kiadás bevezetőjét Colum McCann írta, a képaláírások-ban pedig híres Apollo-11-szakértők tárják fel a küldetés történetét és műszaki hátterét a repülési napló, újságcikk-idézetek és a visszatérés után készített interjúk segítségével.

"... mindennél jobban szeretett volna ott lenni az Apollo-11 fedélzetén, benne az istenverte űrhajóban, és súlytalanul lebegni" Colum McCann, részlet a Bevezetésből

Megjelenik a TASCHEN GOLDEN BOOK-sorozatban magyar nyelven

A korábban megjelent korlátozott példányszámú kiadás világszerte hatalmas sikert aratott és szinte azonnal elfogyott.

További könyveink ebben a kategóriában

további könyvek