Művészet > Fotó

Expositio II. - Borsos Mihály fotográfiái
Kiadás éve:
2008
Oldalszám:
240 oldal
Borító:
kartonált
Méret:
19 x 24 cm
ISBN:
9789639731684
Expositio II. - Borsos Mihály fotográfiái
Művészek-műtermek-művek
online ár: 4 995 Ft
Az árak tartalmazzák az Áfá-t!
db
Utolsó példányok

A könyv a 2006-ban megjelent Expositio I.című kötet folytatása. Az Expositio II. tartalmilag és szerkezetileg is ikertestvére az elsőnek. Ötvenhét fotóesszét tartalmaz: portrét a művészről, enteriőrfotót a műteremről, reprodukciót a munkájáról - ahogy Borsos Mihály kamerája látja; továbbá érzékenyen megírt rövid tanulmányok olvashatók Horváth György művészettörténész tollából.

Több év kutatómunkája s megannyi műterem-látogatás eredményeként állt össze ez a kötet is, amelynek szerkesztése során fontosnak tartottuk, hogy minél több művészeti ág és műfaj képviselője szerepeljen benne. Ugyanakkor arra törekedtünk, hogy érzékeltessük azt is, ami közös bennük: a minőség, a szellemi telítettség, az alkotás nem ritkán örömteli kínja. A kötet igényesen tervezett oldalpárjait lapozgatva, a legkülönfélébb anyagokkal és szemlélettel dolgozó művészek egymást vállaló kollegiális szövetsége tárul elénk.

A könyvben három fényképet kísér egyoldalnyi szöveg. Mégsem "fotóskönyv" ez a szó megszokott értelmében. A fotográfia ugyanis ebben az esetben szolgál: az a dolga, hogy megmutassa az alkotókat és alkotásaikat. Bár az eszközét objektívnek hívják, végső soron szubjektív műfaj, amelyben emberi viszonyok, kapcsolatok és sorsok tükröződnek - ezért ebben a könyvben is a portrék a főszereplők. Bennük az ember arcát adekvát képalkotás kelti életre. Portrét persze nem csak az arc fotózásával lehet készíteni! Borsos Mihály akkor is portrét készít, amikor a művész műtermét, környezetét örökíti meg, sőt portré az alkotóról a műhelyében vagy a művével közösen készült felvétel is. E sajátos háromságból így és ezért lesz teljes, a művészt és művét hitelesen megmutató egység.

Lapozzon bele!

ISBN: 9789639731684

További könyveink ebben a kategóriában

további könyvek