Újdonságok > Újdonságok

David LaChapelle. Lost and Found – Good News, Art Edition
Kiadás éve:
2018
Oldalszám:
554 oldal
Borító:
Díszdobozos
Méret:
27.8 x 35.5 cm
ISBN:
9783836520287
David LaChapelle. Lost and Found – Good News, Art Edition
David LaChapelle
Bolti és Online ár:
850 000 Ft
Az árak tartalmazzák az Áfá-t!
db

„Fotói, amennyire bódítók éppen annyira átütők… Fantáziáink és elhajlásaink mind a felszínre kerülnek rajtuk, oda, ahol LaChapelle végig kereste őket.” – The New Yorker

A nyolcvanas években Andy Warhol gyámkodása mellett kibontakozó, a kilencvenes években a fényképészet Fellinijeként üdvözölt, a kilencvenes években Hawaiira visszavonuló David LaChapelle három évtizedet töltött generációja hírességeinek fotózásával és a divat, a hírességekről kialakított kép, a szexualitás és a stílus új fényképészeti dimenziókba helyezésével. Különleges kézjegyével örökre nyomott hagyott a művészeti világban.

A limitált kiadású Behold the New World két kötete egy-egy meghatározó korszakának lenyomata. A művész saját lencséjén keresztül kalauzol végig karrierje kezdeti szakaszán majd „nagy visszatérésén”, több mint 300 soha nem publikált alkotásának segítségével. A kiadvány egy valódi tipográfiai térkép, amely betekintést enged a művész örökké háborgó elméjébe. Útközben nemcsak olyan nevekkel találkozhatunk, mint Miley Cyrus, Amy Winehouse, Michael Jackson, Lady Gaga, Tupac vagy. Naomi Campbell, de LaChapelle stilisztikai kísérleteivel is, amelyek a klasszikustól a barokkon át egészen a pop artig minden korszakból merítettek.

Az ellentmondásos Rape of Africa (2009) sorozat, a Kardashianokat szerepeltető Black Friday at Mall of the Apocalypse (2013) sorozat, a klasszikus Angels, Saints and Martyrs (1984) sorozat is helyet kapott a két kötetben, kiegészülve a legújabb, Paradise (2017) című sorozattal. A belső utazás LaChapelle témáinak evolúciójába a művész saját szemén keresztül egyedülálló élmény, amelybe nem lehet elégszer alámerülni, útközben ugyanis nemcsak a kreatív alkotóval, az élesszemű kritikussal, de a polírozott szexualitás és emberi létezés alapkérdéseivel is találkozhat a néző-olvasó.

A Behold the New World-ből a TASCHEN mindössze 500 példányt készített, mindegyik tartalmaz 3 aláírt printet a művésztől. A kiadvány nyelve: angol – német – francia.

További könyveink ebben a kategóriában

további könyvek