Történelem > Magyar történelem

Budapest hősei
Kiadás éve:
2016
Oldalszám:
257 oldal
Borító:
Kartonált
Méret:
25 x 30 cm
ISBN:
9789632446615
Budapest hősei
Phil Casoar - Balázs Eszter
Bolti és Online ár:
5 995 Ft
Az árak tartalmazzák az Áfá-t!
db
Utolsó példányok

Ez a könyv egy kutatás - vagy talán helyesebb, ha azt mondjuk: nyomozás - története. Nyomozás egy legendás fényképfelvétel után, amely - a Paris Match-nak hála - nemcsak az 1956-os magyar forradalom, de a nemzetközi sajtófotózás történetében is emblematikusnak számít. Kik a képen látható forradalmárok? Mi lett velük? És ki állt a kamera mögött?

A két szerző hat éven át követte a Magyarországról igencsak messzire vezető nyomokat, hogy lehetőleg a rejtély minden oldalára fény derüljön: utánajártak a képen szereplő lány és fiú sorsának, a feldúlt Budapestre érkezett tudósítók viszontagságainak, valamint a fotó utóéletének itthon és külföldön egyaránt. Míg a nyugati sajtó a hősiesség példáját látta a két fiatal felkelőben, a magyar kommunista titkosrendőrség "huligánok"-nak, "ellenforradalmárok"-nak nevezte őket.

Ennek a hat évnek az izgalmas krónikája, amely komoly történeti kutatáson és oknyomozó munkán alapul, műfajilag nehezen besorolható: éppúgy olvasható krimiként, mint magával ragadó, romantikus kalandregényként, miközben rendkívül gazdag, a szöveggel szorosan összefüggő képanyagot is felvonultat.     

További könyveink ebben a kategóriában

további könyvek