Irodalom, film, zene > Living Bridges világirodalmi sorozat

A trevi - kút
Kiadás éve:
2023
ISBN:
9789633031216
A trevi - kút
Gabriela Adameșteanu
fordította Koszta Gabriella
online ár: 3 595 Ft
Bolti ár: 4 495 Ft
Az árak tartalmazzák az Áfá-t!
db
Új

„La Dolce Vita, Fellini kacifántos szimbolikája zavarba ejtett. Nem találtuk az ajtót, amelyen beléphetnénk a mozivásznon megjelenő világba, áthidalhatatlan volt a távolság a feltekert szőnyeges, szendvicses, orosz vodkás, egyszobás teadélutánok és az olasz arisztokrácia római palotáinak mulatságai között. Elfojtott szexualitásunkból hogyan is érthettük volna meg undorukat a kicsapongástól?

Részlet a regényből

Adameșteanu a kortárs román irodalom nagyasszonya. Műveit számos irodalmi díjjal ismerték el hazájában és külföldön, a nemzetközi irodalmi fesztiválok és könyvvásárok állandó meghívottja. A rendszerváltás után tizenhárom évig a neves 22 című bukaresti folyóirat szerkesztője, hét éven át a Bucureștiul cultural melléklet szerkesztője. 2002-ben újságíróként elnyerte a Human Rights Watch által odaítélt Hellman–Hammett-díjat. 2004-től a Romániai Pen Club alelnöke, 2006-tól elnöke. Regényeit számos idegen nyelvre lefordították, A Trevi-kút a negyedik magyarul megjelenő regénye.

Koszta Gabriella a Marosvásárhelyi Színművészeti Főiskolán végzett 1970-ben. 2007 óta rendszeresen fordít román irodalmat. Gabriela Adameșteanu mellett a kortárs román irodalom olyan kiválóságainak művei jelentek meg fordításában, mint Mircea Cărtărescu, Norman Manea, Dan Lungu, Cristian Teodorescu, Bogdan-Alexandru Stănescu vagy Florina Ilis.

További könyveink ebben a kategóriában

Ana Maria Sandu
online ár: 2 795 Ft
Bolti ár: 3 495 Ft
további könyvek