Művészet > Izmusok

Újmédia-művészet
Kiadás éve:
2007
Borító:
kartonált
Méret:
18 x 23 cm
ISBN:
9783822848265
Újmédia-művészet
Mark Tribe - Jana Reena
Bolti és Online ár:
3 995 Ft
Az árak tartalmazzák az Áfá-t!
db

Telekert, 1995 Életmegosztás, 2000-2003 "A számítógép belsejét kutatjuk, és ezt tükrözzük a világhálón. Amikor egy néző megnézi a munkánkat, mi a gépe belsejében vagyunk... és megtisztelve érezzük magunkat, hogy ott lehetünk. Ha valakinek a desktopján vagy, akkor nagyon közel vagy hozzá. Szerintem a számítógép eszköz, amellyel bejuthatunk az emberek elméjébe."

Dirk Paesmans, Jodi

Az újmédia-művészet kifejezést a 20. század vége óta feltalált vagy széles körben elérhetővé tett technológiákhoz kapcsolódó, vagy azokkal készült művészet leírására használják. Az "újmédia-művészet", a "digitális művészet", a "számítógépes művészet", a "multimédia művészet" és az "interaktív művészet" terminusokat gyakran váltakozva használják. Ez a könyv az újmédia-művészetet mint nemzetközi művészeti mozgalmat és olyan művészeti gyakorlatok készletét határozza meg, amely a fejlődő technológiákat használja kulturális, politikai és esztétikai lehetőségeinek feltárására. Bemutatott fajtái között találjuk a hálózati művészetet, a szoftverművészetet, a művészek által készített játékokat, a helymeghatározáson alapuló médiaprojekteket, az interaktív történeteket, a multimédia-installációkat és performanszokat.

Könyvünkben bemutatásra kerülnek:

0100101110101101.ORG - CORY ARCANGEL - NATALIE BOOKCHIN - JONAH - BRUCKER-COHEN ÉS KATHERINE MORIWAKI - HEATH BUNTING ÉS - KAYLE BRANDON - SHU LEA CHEANG - VUK COSIC - ELECTRONIC - DISTURBANCE THEATER - ETOY - MARY FLANAGAN - KEN GOLDBERG - NATALIE JEREMIJENKO - JODI - PAUL KAISER ÉS SHELLEY ESHKAR - JOHN KLIMA - KNOWBOTIC RESEARCH PETER SANDBICHLERREL -GOLAN LEVIN SCOTT GIBBONSSZAL - GREGORY SHAKARRAL ÉS YASMIN SOHRAWARDYVAL - OLIA LIALINA - RAFAEL LOZANO-HEMMER - JENNIFER ÉS KEVIN MCCOY - MOUCHETTE - MTAA - MARK NAPIER - MENDI ÉS KEITH OBADIKE - R A D I O Q U A L I A - RAQS MEDIA COLLECTIVE - RSG - ®™ARK - ANNE-MARIE SCHLEINER, JOAN LEANDRE ÉS BRODY CONDON - ALEKSZEJ SULGIN - IFJ. JOHN F. SIMON - CORNELIA SOLLFRANK - WOLFGANG STAEHLE - TOROLAB - YOUNG HAE-CHANG HEAVY INDUSTRIES

Részletek:

Művészet a digitális terjesztés korszakában

Ken Goldberg: Telekert

(Fordította: Beöthy Balázs)

ISBN: 9783822848265

További könyveink ebben a kategóriában

Hermann Bauer - Andreas Prater
Bolti ár: 3 995 Ft
további könyvek