Művészet > További Művészeti Könyvek

Tájfutás ceruzával
Kiadás éve:
2011
Oldalszám:
92 oldal
Borító:
Keménytáblás
Méret:
30 × 32 cm
ISBN:
9789633030059
Tájfutás ceruzával
Szilvitzky Margit
Bolti és Online ár:
6 500 Ft
Az árak tartalmazzák az Áfá-t!
db
Utolsó példányok

Bevezetés

Rajzaimat Nádas Péter Évkönyv című elbeszéléskötetében az Október-november fejezet inspirálta. Ebben az írásában a várostól távol, vidéki életének futásélményeit, a szinte érintetlen természeti környezethez való személyes viszonyát, megfigyeléseit, asszociációit, s mindezekre reagáló spontán gondolatait írja le.

Az elbeszélés olvasása közben felidéződtek saját élményeim, amikor ceruzámmal barangoltam be a Balaton-felvidék tájait. Vázlataim feldolgozása közben pedig - furcsa módon - analógiát véltem felfedezni "ceruzám futása", a rajzolás öröme, a papír érintésének, a kéz mozgásának érzelmi, fizikai tapasztalata és az író valóságos futása között.

Göcsejben sohasem jártam, saját tájrajzaimhoz kapcsoltam az elbeszélésből idézett sorokat. Így hát rajzaimat nem illusztrációnak, hanem egy másféle hatást megjelenítő "szövegrajz" kompozíciónak tekintem. A szövegkörnyezetből kiemelt sorok a rajzokkal együtt újabb értelmezést, vizuális élményt jelentenek, talán azok számára is, akik korábban már olvasták Nádas Péter könyvét.

A kötet második részében az Évkönyv idézett fejezete teljes terjedelmében olvasható.

Köszönet Nádas Péternek, hogy hozzájárult szövegei felhasználásához.

További könyveink ebben a kategóriában

további könyvek