Művészet > Izmusok

Michael Siebler :
Római művészet
internetes ár: 2 555 Ft
Bolti ár: 3 195 Ft
Az árak tartalmazzák az Áfá-t!
db
Kiadás éve:
2009
Oldalszám:
96 oldal
Borító:
kartonált
Méret:
18 x 23 cm
ISBN:
9783836507158

A monda szerint Mars volt az ikrek, Romulus és Remus nemzője. Róma a háború istenének köszönhette felemelkedését. A Tiberis- parti kis közösség világuralomra tört, egymás után ütötte ki az ellenfeleit. A római nép a városon keresztülhaladó diadalmenetek alkalmával megcsodálta a meghódított országok műalkotásait és kincseit: királyi étkészleteket, értékes ékszereket, híres festményeket, márvány- és bronzszobrokat; ezeket végigvitték az utcákon, majd a templomokat, a palotákat és a magánházakat díszítették velük. A római művészetben visszatükröződött az állam hatalmának növekedése. A szerény köztársasági kezdetektől a császári méltósághoz vezetett az út.

A szerző Michael Siebler klasszikus archeológiai tanulmányait követően doktori disszertációját a római Mars Ultorról írta. Részt vett ásatásokban, többek között Olümpiában, majd a doktori cím elnyerését követően a damaszkuszi Deutsches Archeologisches Institutban dolgozott. Később az Institut für Klassische Archeologie der Universität Mainz tudományos munkatársa lett, majd hosszú éveken át szerkesztő a Frankfurter Allgemeine Zeitung kulturális rovatában. Jelenleg szabad alkotóként dolgozik. 1990 óta több publikációja jelent meg Trójáról és Olümpiáról. A TASCHEN Kiadó Görög művészet című kötetének szerzője.

A szerkesztő Norbert Wolf (sz. 1949) a regensburgi és a müncheni egyetemen művészettörténeti, lingvisztikai és középkor-tudományi tanulmányokat folytatott. 1983-ban művészettörténet szakon doktorált. 1992-ben Münchenben szerzett tudományos fokozatot 14. századi faragott oltárok témaköréből. Vendégprofesszorként tevékenykedik Marburgban, Frankfurt a. M.-ban, Lipcsében, Düsseldorfban, Nürnberg-Erlangenben és Innsbruckban. Egyszersmind tudományos szakíró. A TASCHEN Kiadónál megjelent művei: Diego Velázquez, 1999; Ernst Ludwig Kirchner, 2003; Caspar David Friedrich, 2003; Expresszionizmus, 2004; A román kor, 2007.

További könyveink ebben a kategóriában

Robert Suckale - Matthias Weniger - Manfred Wundram
Utolsó példányok
internetes ár: 3 195 Ft
Hermann Bauer - Andreas Prater
Utolsó példányok
internetes ár: 3 195 Ft
további könyvek