Gasztronómia > Kulinária

Olasz kulinária
Kiadás éve:
2007
Oldalszám:
496 oldal
Borító:
Flexibilis kötés
Méret:
22 x 25 cm
ISBN:
9789639552975
Olasz kulinária
Claudia Piras - Ruprecht Stempell
Bolti és Online ár:
6 995 Ft
Az árak tartalmazzák az Áfá-t!
db
Utolsó példányok

Konyha- és életművészet
L'ARTE DELLA CUCINA ITALIANA

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi olaszosat.
Az olasz konyhaművészet ma népszerűbb, mint valaha. Igaz ez az egész ország gasztronómiájára, melyben nagyon fontos a helyi hagyományok tiszteletben tartása, de érvényes arra is, amit általában külföldön neveznek így: "olasz konyha". 
Ám mi is valójában az, amit - így, egyszerűen, sőt mondhatnánk, leegyszerűsítve - olasz konyhának nevezünk? 
Először is szögezzük le: olyan, hogy olasz konyha nincs is. 
Az olasz konyhaművészet nem valamiféle egységes gasztronómiai rendszer. Minden régió őrzi saját jellegzetességeit, ám vannak általánosan meglévő, összekötő elemek is, melyek minden tartományban fellelhetők. Ilyen a termékek kiváló minőségéhez való ragaszkodás éppúgy, mint felhasználásuk során azok megbecsülése, a konyhai munkában is megnyilvánuló gondoskodás, tisztelet és szeretet.
A gazdagon terített itáliai étkezőasztal három lába a regionális sokféleség, a termékek kiváló minősége és a hagyományőrzés, de negyedik lába nélkül felbillenne az asztal: ez pedig nem más, mint az evéshez-iváshoz való sajátos olasz hozzáállás. A kulinária ebben az országban színtiszta élvezet, egyfajta ünnep - az érzékek mindennapi ünnepe családi, baráti körben, otthon vagy egy hangulatos étteremben.

Induljon el velünk felfedezőútra, hiszen gazdagon illusztrált kötetünk egyszerre érdekes olvasmány, útikalauz és remek szakácskönyv. Az olvasáshoz és a receptek kipróbálásához jó szórakozást kívánunk.

További könyveink ebben a kategóriában

további könyvek