Gasztronómia > Főzőiskola Ínyenceknek

Olasz konyha
Kiadás éve:
2007
Oldalszám:
64 oldal
Borító:
kartonált
Méret:
21 x 24 cm
ISBN:
9789639731103
Olasz konyha
Le Cordon Bleu
Bolti és Online ár:
1 595 Ft
Az árak tartalmazzák az Áfá-t!
db
Utolsó példányok

Az itáliai konyha nem nevezhető egységes egésznek, hiszen a hatalmas, csizma alakú ország számtalan különböző tájegységre tagolódik, s mindegyik nagyon sajátos gasztronómiai különlegességekkel szolgál. Aki átlapozza ezt a kötetet, remek toscanai ételekkel éppúgy találkozhat, mint szicíliai finomságokkal. Megtanulhatjuk elkészíteni - többek között - a híres levest, a minestronét, számtalan tésztafélét meg a híres milánói borjúcsülköt, az osso bucót is.

Egy kis kóstoló

Osso buco

Hozzávalók 4 személyre:

4 borjúcsülök 4 cm-es darabokra vágva

sóval, borssal ízesített liszt

a sütéshez olaj

4 dkg vaj

1 felszeletelt vöröshagyma

1 felszeletelt sárgarépa

1-2 összevagdalt zellerszár

4 tört fokhagymagerezd

8 meghámozott, kimagozott, összevagdalt paradicsom

1 liter fehérbor

bouquet garni

1 liter marhahúsleves (kockából)

1 nagy csokor összevagdalt petrezselyem

1 narancs összevagdalt sárga héja

1 citrom összevagdalt sárga héja

1. A sütőt 180 C-ra (gáz 4. fokozat) bemelegítjük. A húst lehártyázzuk, majd a fűszeres lisztben megforgatjuk. Teflonserpenyőben, egy kevés olajon, kis részletekben körös-körül átsütjük, félretesszük.

2. A hagymát, a répát meg a zellerszárat nagy tűzálló tálban a vajon kb. 3 perc alatt megpároljuk, a fokhagymát hozzáadjuk, és az összevagdalt paradicsomot belekeverve 5 percig pároljuk. A borral felengedjük, megfűszerezzük. A húslevessel felöntjük, a húst belerakjuk, lefedjük, és a sütőben 1 1 óráig, vagy amíg meg nem puhult, sütjük. Akkor jó, ha a húsba a tű már könnyedén beleszalad.

3. A húst forró tálra szedve melegen tartjuk. Visszamaradt zöldséges levéről a zsírt leszedjük, és a mártást 20-25 perc alatt besűrítjük. Ha nehezen sűrűsödik be, tovább is forralhatjuk, de állandóan kevergessük, nehogy az alja odakapjon. Petrezselyemmel, narancs- és citromhéjjal ízesítve még 5 percig forraljuk, és a húsra öntve tálaljuk.

Tipp: Ha szeretjük az erősebb citromízt, akkor vízben citromhéjat 1 percig főzünk, leszűrjük, és ezt is a hús párolólevébe keverjük.

További könyveink ebben a kategóriában

Le Cordon Bleu
Utolsó példányok
Bolti ár: 1 595 Ft
további könyvek