Irodalom, film, zene > Irodalom

Mózes - Egyiptom hercege
Kiadás éve:
2002
Oldalszám:
420 oldal
Borító:
Kartonált
Méret:
13,5 x 21 cm
ISBN:
9789639323636
Mózes - Egyiptom hercege
Howard Fast
Bolti és Online ár:
1 995 Ft
Az árak tartalmazzák az Áfá-t!
db

A regény nem a bibliai történet feldolgozása, inkább kiegészítése: az egyiptomi (és minden) hatalom működését, egy abban élő, de mégis kivülálló fiatalember kérdéseit, válaszkeresését, lázadását mutatja be addig az időpontig, míg "visszatalál" saját népéhez, a levitákhoz. 
A többit a Biblia mondja el. 

Az író bevezetőjéből: 
Amikor negyven évvel ezelőtt megírtam ezt a könyvet, megmerítkeztem az egyiptomi történelemben, az ókori egyiptológiában - hát ennek már négy évtizede. A történet legjavát abból a hatalmas mitológiából merítettem, amelyet a Talmudot író rabbik alkottak - de hogy mindez történelemként mennyit ér, arról sejtelmem sincs. Történelmi regényeim közül talán ez a munkám a leggazdagabb és legszínesebb. Írás közben elképzeltem a folytatást is, Mózes, a felszabadító történetét, de ezt a tervemet soha nem sikerült megvalósítanom, és most, nyolcvanöt évesen már nem is valószínű, hogy sikerülne. Úgyhogy itt a könyv az ezredfordulón. 
Olvassák lassan, ízleljék meg, jöjjenek velem az ősi Egyiptomba, abba a mesés, színes kultúrába, ahol az egyistenhit megszületett, és ahol egy Mózes nevű ember az istenét kereste. 
Howard Fast 
1999 december
  

(Fordította Mesterházi Mónika) 

További könyveink ebben a kategóriában

további könyvek