Újdonságok > Újdonságok

Bizarr történetek
Olga Tokarczuk:
Bizarr történetek
Új
internetes ár: 2 245 Ft
Bolti ár: 2 995 Ft
Az árak tartalmazzák az Áfá-t!
db
Kiadás éve:
2019
Oldalszám:
184 oldal
Borító:
Keménytábla, félvászon kötés
Méret:
14 x 21 cm
ISBN:
9 789633 030950

„Éjszakánként szinte akaratom ellenére más, még tarkább ösvényekre vitt az internet – felvonultatta előttem a szentek, vagyis inkább földi maradványaik halál utáni sorsát, az ujjak, bokák, hajfürtök, a testből kivágott szívek, lenyisszantott fejek imádatát. (…) És a szent testek elrablását, a halottak felosztását, a csodásan megsokszorozódó szíveket, kezeket, sőt, a Kisjézus fitymáit (sacrum preputium). Egy aukciós oldal archív ajánlatai között szentek testének darabkái szerepeltek. Az első megjelenített találat Kapisztrán János ereklyetartója volt a belezárt ereklyével együtt – 680 złotyért kínálták az Allegro honlapon.”

Olga Tokarczuk a kortárs lengyel irodalom egyik legnagyobb alakja. Az 1962-ben született írónő pszichoterapeutaként kezdte pályáját. A kilencvenes évektől jelennek meg szépirodalmi írásai, amelyek sorra nyerik el a legrangosabb lengyel és nemzetközi irodalmi díjakat.

2018-ban megjelent Bizarr történetek novellái szürreális elemekben bővelkedő, többnyire nyugtalanító írások, amelyekben felbukkan a szerző megannyi fontos témája, a lét nagy kérdései, az ember és a természet viszonya és a nemiség.

További könyveink ebben a kategóriában

további könyvek