Irodalom, film, zene > Living Bridges világirodalmi sorozat

Anyatej
Kiadás éve:
2018
Oldalszám:
165 oldal
Borító:
keménytáblás félvászon
Méret:
14 x 21 cm
ISBN:
9789633030783
Anyatej
Nora Ikstena
online ár: 2 095 Ft
Bolti ár: 2 995 Ft
Az árak tartalmazzák az Áfá-t!
db
Új

Nora Ikstena nagysikerű, díjnyertes regénye anyaságról, születésről, szeretetről és halálról,egy család nőtagjainak három generációján keresztül.

 

„Képzeletben nem úgy látom anyámat, mint a Szovjet Lettország orvostanhallgatóját, aki véletlenül összeszedett egy gyereket, akit nem akart, aki a szürke őszi Rigát járja testére simuló kabátkában, amit a nagybátyja küldött Londonból, akit soha nem fog látni, a kabátot egyetlen gomb fogja össze nagy hasa fölött, és a csizmája már nagyon kopott, és a hóna alatt az endokrinológia jegyzeteit viszi.”    

 

A szerzőről

Nora Ikstena 1969-ben született Rigában. A lett kortárs irodalom egyik legnépszerűbb és legnagyobb hatású prózaírója aprólékos stílusáról és részletesen kidolgozott nyelvezetéről ismert. 1992-ben diplomázott a Lett Egyetemen filológiából, ezt követően pedig angolszász irodalmat tanult a Columbia Egyetemen. Műveinek gyakori témái az élet, a szeretet, a halál és a hit. Alkotásait számos díjjal jutalmazták az évek során; közülük az Anyatej a lett irodalom egyik rangos elismerésében, a Dzintars Sodums-díjban részesült. Regényei mellett rendszeresen ír életrajzi műveket, forgatókönyveket és esszéket, valamint aktívan részt vesz hazája politikai és kulturális életében is. Az Anyatej  az első magyar nyelven megjelent regénye, a Living Bridges Világirodalmi Sorozat legújabb kötete.

További könyveink ebben a kategóriában

Ana Maria Sandu
Új
online ár: 2 095 Ft
Bolti ár: 2 995 Ft
további könyvek