Tudomány > További Tudományos Könyvek

A belső hal
Neil Shubin :
A belső hal
Utolsó példányok
internetes ár: 3 495 Ft
Az árak tartalmazzák az Áfá-t!
db
Kiadás éve:
2010
Oldalszám:
240 oldal
Borító:
Kartonált
Méret:
14 x 21 cm
ISBN:
9789639731837

Miért éppen úgy nézünk ki, ahogy? Mi a közös az emberi kézben és a légy szárnyában? Mi a kapcsolat az emlők, a verejtékmirigyek és a pikkelyek között? Ha jobban meg akarjuk ismerni testünk működését és ki akarjuk deríteni legelterjedtebb betegségeink eredetét, akkor szokatlannak tűnő társaságban, a férgek, a legyek, s főként a halak világában kell körülnéznünk.

Neil Shubin neves paleontológus és az anatómia professzora. Ő fedezte föl a Tiktaalikot, azt a "hiányzó láncszemet", amely szakmai körökben világszenzációt keltett 2006 áprilisában. Most az emberi test legfontosabb szerveinek kialakulását mutatja be, évmilliókra visszatekintve az evolúció történelmébe, azokba a korokba, amikor még semmilyen élőlény nem járkált a szárazföldön. Az ősmaradványok és a DNS vizsgálatával bebizonyítja, hogy a kezünk feltűnően hasonlít a halak uszonyaira, hogy a fejünk tulajdonképpen ugyanúgy van megszerkesztve, mint egy rég kihalt állkapocs nélküli halé, s hogy genomunk főbb részei ugyanolyanok, és ugyanúgy is működnek, mint a férgeké és a baktériumoké.

Shubin egészen új megvilágításban tudja láttatni az embert és az egész élővilágot. A belső hal című, közérthető és szórakoztató könyvét bátran nevezhetjük a tudományos ismeretterjesztés újabb remekművének.

ISBN: 9789639731837

További könyveink ebben a kategóriában

további könyvek