Utazás > Útikönyvek

1000 hely, amit látnod kell
Kiadás éve:
2008
Borító:
kartonált
Méret:
13,3 x 18,9 cm
ISBN:
9789639731660
1000 hely, amit látnod kell
Patricia Schultz
online ár: 3 195 Ft
Bolti ár: 3 995 Ft
Az árak tartalmazzák az Áfá-t!
db

Zsugorodik a világ, egyre nagyobb távolságokat tesz meg az utazó, egyre több úticél válik elérhetővé - a felfedezés öröméhez nagyban hozzájárulnak az egész világot feltérképező útikönyvek. Az utazás szépsége többek között az arra irányuló izgalomban rejlik, s ennek első lépéseit képzeletünkben tesszük meg. Ehhez segít hozzá egy olyan új szemlélettel megírt kötet, amely az útikalauzok hagyományos szerkezetétől eltérő módon, könnyed stílusban gyűjti egybe, amit a Föld érdekességeinek "kínálatából" megtekintésre érdemesnek talál.

Elszakadva az egy útikönyvben egy ország, egy tájegység elvétől, a rendszerezett információtömegtől, az amerikai szerző, Patricia Schultz földrészenként, feltűnő hangsúlyok nélkül szinte mindent látókörünkbe von: mintegy ezer helyet, eseményt, természeti csodát, a civilizáció történetének legkülönösebb emlékeit. Ezek egy része ismert vagy jól ismert, de a könyv legnagyobb erénye a világ számunkra felfedezetlen területeinek bemutatása. Hétéves munka eredménye a könyv - az írónő saját bevallása szerint majdnem ekkora feladat volt eldönteni, mely dolgok maradjanak ki a nagy egészből. A világ bebarangolása óhatatlanul szempontok felállítására, szubjektív választásokra kényszerítette; ahogy ő mondja, az utazás élménye egyben az önmagunkban rejlő terra incognita felfedezése is.

A könyv több mint ezer oldalán az érdekesen lényegre törő, figyelmet felkeltő leírások tartalmazzák többek között az adott helyhez tartozó legfontosabb információt, a webhely-címet és néhány egyedi, de feltétlenül tudni érdemes körülményt.

Példákat sorolni nem könnyű, de talán érezhetővé teszi, mire vállalkozott a szerző: a kihagyhatatlan európai néznivalók mellett ott van a pekingi tiltott város, az indiai Máhárástra állam sziklába vájt buddhista barlangtemplomai, a Törökországban található mavlavi szerzetesrend kerengő derviseinek szertartása, búvárkaland a Vörös-tengeren vagy más extrém sportok bárhol a világon, New York történelmi belvárosa, a chicagói blues világa, vagy egy Frank Lloyd Wright-séta - és természetesen fontos múzeumok, éttermek, valamint nevezetes hotelek bárhol a világon, amelyek esetében nem az olcsóság, hanem a hírnév volt az elsődleges szempont. Vagyis a Föld csaknem minden - akár elérhetetlennek tűnő - varázslatát felidézi - (nem csak) világutazók számára, egy kötetben.

Lapozzon bele!

ISBN: 9789639731660

További könyveink ebben a kategóriában

további könyvek