Hírek - ÚJ MEGJELENÉS

hírek és események
ÚJ MEGJELENÉS
LIVING BRIDGES kortárs világirodalmi sorozatunk 2021 decemberében újabb darabbal bővül - ANDÓNISZ JEORJÍU Történetek albuma című regénye már kapható boltjainkban és webshopunkon is!

Andónisz Jeorjíu ciprusi író és jogász. 1969-ben született, Moszkvában tanult, jelenleg Limaszolban él. Jogi munkái mellett az Aney irodalmi, művészeti és kritikai folyóirat szerkesztőbizottságának tagja. A limaszoli amatőrszínházi szövetség, a Theatrikí Poría színházi naplóiban a ciprusi színház történetére vonatkozó részek szerkesztője. Megjelent egy verses, - és egy elbeszéléskötete, színpadi műveit nagy sikerrel játsszák. 2014-ben megjelent első regénye, a Történetek albuma elnyerte a Ciprusi Állami Irodalmi Díjat, valamint az Európai Unió Irodalmi Díját.

Amikor a családban meghal valaki, a hozzátartozók összegyűlnek, és emlékeznek. Ebből az alaphelyzetből bontakozik ki Andónisz Jeorjíu többszólamú dokumentumregénye, amelyben a történetszilánkok mozaikdarabjaiból szép lassan összeáll nemcsak egy család, de az egész jelenkori Ciprus tablóképe is. Az egymásba gabalyodó történetszálak fényképek, újságcikkek, irodalmi alkotások, receptkönyvek, személyes levelek közvetítésével életről, halálról, szerelemről, háborúról, száműzetésről mesélnek.