Gasztronómia > Főzőiskola Ínyenceknek

Partifalatok
Kiadás éve:
2007
Oldalszám:
64 oldal
Borító:
kartonált
Méret:
21 x 24 cm
ISBN:
9789639731042
Partifalatok
Le Cordon Bleu
Bolti és Online ár:
2 595 Ft
Az árak tartalmazzák az Áfá-t!
db

Lepje meg vendégeit ízletes finomságokkal, melyek a szemet is gyönyörködtetik. Ázsiai tavaszi tekercsek vagy csirkenyárs, francia hagymatortácska vagy pástétomok, olasz előételek, mint a sárgadinnye pármai sonkával vagy a crostini: legyenek ezek az este fénypontjai a büféasztalon!

Egy kis kóstoló

Csirkehúsos kosárkák vörösáfonya-szósszal

Hozzávalók 26 darabhoz:

  • 6 réteslap
  • 15 dkg olvasztott vaj
  • 3 főtt, kockára vágott (kb. 1 cm) csirkemellfilé
  • 1 evőkanál vörösáfonya-szósz
  • 3 evőkanál zsíros tejföl
  • 2 apróra vágott újhagyma
  • 1 evőkanál finomra reszelt citromhéj
  • só és őrölt fehér bors
  • cékony citromhéjcsíkok a díszítéshez
  • korianderlevél a díszítéshez
  • szárazbab vagy rizs, nehezéknek a sütéshez

1. A sütőt 200 oC-ra előmelegítjük. Az első réteslapot a munkalapra fektetjük és megkenjük olvasztott vajjal. A második réteslappal betakarjuk az elsőt, és azt is megkenjük olvasztott vajjal. Ezt a műveletet még egyszer megismételjük, hogy háromrétegű tészta legyen előttünk. A maradék réteslappal is hasonlóképpen járunk el.

2. Kiszúró formával 7 cm átmérőjű köröket szaggatunk a tésztalapokból, és a megvajazott oldalukkal lefelé, 5 cm átmérőjű, kis tortaformákba illesztjük.

3. A formákat kis, sütőpapírból kivágott körlapokkal fedjük be, majd a szárazbabbal vagy rizzsel megszórva 10 percre az előmelegített sütőbe csúsztatjuk. Sütés után a babot vagy rizst kiöntjük, a tésztát pedig a formában hagyjuk kihűlni.

4. A főtt csirkemellet összekeverjük az áfonyaszósszal, a tejföllel, az újhagymával, a citromhéjjal, kevés sóval, borssal. Eloszlatjuk a tésztakosárkákban, végül a citromhéjjal és egy-egy korianderlevéllel díszítjük, és tálaljuk.

További könyveink ebben a kategóriában

további könyvek