Művészet > Kultúrtörténet

A magyarországi zsidóság képes története
Jalsovszky Katalin et al.:
A magyarországi zsidóság képes története
internetes ár: 8 400 Ft
Bolti ár: 12 000 Ft
Az árak tartalmazzák az Áfá-t!
db
Kiadás éve:
2014
Oldalszám:
376 oldal
Borító:
Keménytáblás
Méret:
245 x 280 mm
ISBN:
9789633030455
Fájó hiányt enyhít ez a kötet - azt a sokrétű, értékteremtő folyamatot mutatja be, amely mintha kihullott volna közös emlékezetünkből.


Menórával díszített, derékban kettétört sírkő a 3. századból - csodálkozó, fejét vakaró szemüveges kisfiú a Teleki téri lakászsinagógában. Nyitó és zárókép. A kettő között: Árpádházi királyok héber betűjegyes ezüstdénárjai, törökkori zsidó temetőben talált, mazal tov feliratú menyasszonyi aranygyűrű, a zsidók egyenjogúságát kimondó 1849. IX. törvénycikk, herendi porcelán szédertál, a Párisi Nagy Áruház, "tudósasztal" a Centrál kávéházban, a Borsszem Jankó karikatúrái, szecessziós épületek sora, plakátok, az Auschwitz-album lapjai, a Zsidó Nyári Fesztivál. 


A Vince Kiadó egyedülálló vállalkozása ez a fotókkal, dokumentumokkal gazdagon illusztrált kötet, mely a magyarországi zsidóság sok évszázados történetét - a családi életet, a hitéletet, a kivételes személyiségeket és egyéni-közösségi tragédiáit - minden eddiginél teljesebben mutatja be a kezdetektől napjainkig.  

A mintegy 550 fénykép (közülük több most kerül első ízben a közönség elé) és a történelmileg hiteles szövegek meggyőzően dokumentálják azt a szerepet, amellyel a zsidó közösségek és tagjaik hozzájárultak Magyarország anyagi gyarapításához, kulturális-szellemi-tudományos értékeinek gazdagításához.

További könyveink ebben a kategóriában

további könyvek