Hírek - ÚJ MEGJELENÉS!

hírek és események
ÚJ MEGJELENÉS!
LIVING BRIDGES kortárs világirodalmi sorozatunk újabb darabbal bővült, OLGA TOKARCZUK Bizarr történetek című novelláskötete már kapható boltjainkban és webshopunkon is!

Olga Tokarczuk a kortárs lengyel irodalom egyik legkiemelkedőbb alakja, számos lengyel és nemzetközi díj birtokosa. Az 1962-ben született civiljogi aktivizmussal is foglalkozó írónő pszichoterapeutaként kezdte pályáját, saját bevallása szerint nagy hatással volt irodalmi munkásságára Jung személyiségelmélete. A kilencvenes évektől jelennek meg írásai, hazájában 2008-ban vette át a legrangosabb Nike-díjat. 2015-ben társadalmi munkájáért Brücke-díjat kapott, amely olyan személyeket illet, akik az európai országok és kultúrák közötti békéért dolgoznak. Ugyanebben az évben irodalmi teljesítményéért a svéd Kulturhuset Nemzetközi Irodalmi Díjjal jutalmazták. 2018-ban első lengyel szerzőként Man Booker díjat nyert, amelyre 2019-ben ismét jelölték. Az írónő jelenleg egy Nowa Ruda melletti kis faluban él, ahol saját könyvkiadót működtet.


A 2018-ban megjelent Bizarr történetek novellái szürreális elemekben bővelkedő, többnyire nyugtalanító írások, amelyekben felbukkan Tokarczuk megannyi fontos témája, a lét nagy kérdései, az ember és a természet viszonya és a nemiség.