Hírek - Dancing In The Moonlight - Kárándi Mónika

hírek és események
Dancing In The Moonlight - Kárándi Mónika
Kárándi Mónika 2014-ben diplomázott a Magyar Képzőművészeti Egyetem festészet szakán, Radák Eszter tanítványaként. 2013 óta rendszeresen vett részt csoportos kiállításokon, három egyéni megjelenése is volt. Látásmódját nemcsak magyar művésztelepeken, de külföldön, Erasmus ösztöndíjasként is szélesítette. Dancing in The Moonlight kiállítása egy háromrészes sorozat nyitódarabja, hat, nagyméretű alkotását tekinthetik meg a látogatók.

"A lagúna, a tenger homokszigetek vagy homokturzások által egészen vagy részben elzárt sekély vizű, part menti öble. A lagúnák sós- vagy brakkvíziek, amennyiben teljesen elzáródnak a tengertől, idővel kiédesednek és tengerparti tavakká alakulnak át. Ezen elszeparáltság jelenik meg a festmények sík szövetén, alakítva egy saját, édeni állapotot.

A lagúna tárgyi valójához tapadó érzetek és érzelmek sokszínűségét kihasználva lehetőség adódik egy új, párhuzamos dimenzió létrehozására, melyben életre kelnek az általam fontosnak tartott tapasztalások szimbólumok formájában. A trópusi növények, azok csírái, termései, levelei képviselnek minden olyan kifejezni kívánt forrást, melyek örömteliek, társadalmi konvencióktól mentesek, mondhatni már-már idillikusak. Az emlékek halványodásával egyre nehezebb visszatalálni ehhez az állapothoz, ez a parttalan útkeresési kísérlet jelenik meg az általam ábrázoltakon. Az így létrejött szürreálisnak tűnő munkák tükrözik viszonyomat az élettel és a képzőművészettel, melyek szubjektivitásuk miatt válnak esendővé. Ez az esendőség, mint egy opálos burok vonja be a festményeket, megóvva őket a realitástól."  Kárándi Mónika


Megnyitó: 2019.03.28. 18:00
Helyszín: Klauzál13 Könyvesbolt és Galéria
1072 Budapest, Klauzál tér 13.

Zene: Lakos Mété (Dj Köd)


A kiállítás megtekinthető május 2-ig, hétköznapokon 11-19 óra között.