Gasztronómia > Kulinária

A legjobb receptek - Tészta
Kiadás éve:
2005
Oldalszám:
256 oldal
Borító:
keménytáblás
Méret:
12 x 15 cm
ISBN:
9789639552319
A legjobb receptek - Tészta
A Legjobb receptek
Bolti és Online ár:
2 295 Ft
Az árak tartalmazzák az Áfá-t!
db
Utolsó példányok

Ez az ötletekben gazdag szakácskönyv 120, nagyobbrészt olasz eredetű tésztareceptet tartalmaz. Mindegyiket ínycsiklandó színes kép illusztrálja, az ételleírások pedig könnyen követhetőek. A nemcsak hagyományos, de érdekes hozzávalókat is tartalmazó alapreceptek az ízekre és a látványra helyezik a hangsúlyt; az alapanyagok jól felhasználhatók egyéb fantáziadús pasta-változatok elkészítéséhez is.

Egy kis izelítő:

Szicíliai spagetti

Hozzávalók:

2 padlizsán

60 dkg darált marhahús

20 dkg spagetti

1 hagyma, apróra vágva

2 zúzott fokhagymagerezd

2 evőkanál sűrített paradicsom

42 dkg összedarabolt konzervparadicsom

1 teáskanál Worcestershire-szósz

1 teáskanál friss majoránna, apróra vágva, vagy 1-1 teáskanál szárított majoránna

vagy oregánó

10 dkg kimagozott, apróra vágott fekete olajbogyó

1 zöld vagy sárga húsú paprika, kimagozva, szeletekre vágva

10 dkg frissen reszelt parmezán

1,6 dl olívaolaj, egy kevés külön a kenéshez

só és bors

1. Egy 25 cm átmérőjű tortaformát kikenünk olajjal. Az alját kibéleljük sütőpapírral, s azt is átkenjük olajjal.

2. A padlizsánt felszeleteljük. Egy serpenyőben kevés olajat melegítünk, s mindkét oldalon barnára sütjük a padlizsánszeleteket. Papírtörlővel megszárítjuk.

3. Egy serpenyőben a hagymát, a fokhagymát és a darált húst állandóan kevergetve barnára pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt, a paradicsomot, a Worcesterhsire-szószt, a majorannát vagy oregánót, a sót és a borsot. Néha megkeverve, 10 percig hagyjuk gyöngyözve főni, majd hozzáadjuk a paprikát, és még 10 percig főzzük.

4. Egy lábosban vizet forralunk kevés sóval. Beletesszük a spagettit és 1 kanál olajat, és főzzük, amíg éppen csak puha lesz (al dente). Leszűrjük, és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a húskeveréket, a sajtot, majd jól összekeverjük.

5. A tortasütő alján és oldalán elrendezzük a padlizsánszeleteket, ráhelyezzük a húsos spagettit, és betakarjuk a megmaradt padlizsánszeletekkel. Előmelegített sütőben 220 oC-on 40 percig sütjük. 5 percig állni hagyjuk, majd egy tálra borítjuk, eltávolítjuk a sütőpapírt, és azonnal tálaljuk.

(Fordította: Kézdy Beatrix)

ISBN: 9789639552319

További könyveink ebben a kategóriában

további könyvek