Gasztronómia > Kulinária

A legjobb receptek - Kínai konyha
Kiadás éve:
2005
Oldalszám:
256 oldal
Borító:
Keménytáblás
Méret:
12 x 15 cm
ISBN:
9789639552609
A legjobb receptek - Kínai konyha
A Legjobb receptek
Bolti és Online ár:
2 295 Ft
Az árak tartalmazzák az Áfá-t!
db
Utolsó példányok

A kínai konyha az ízek, színek, illatok és az alapanyagok harmóniájára törekszik. Ebben a könyvben 120 olyan receptet gyűjtöttünk össze, amelyek Kína főbb régióira jellemzőek és a nyugati világban is népszerűek. Az ínycsiklandó fogások között szerepelnek levesek, elő- és főételek, zöldségekből, rizsből és tésztából készült fogások és desszertek. A recepteket könnyű elkészíteni, mert lépésről lépésre fotókon is bemutatjuk az egyes fázisokat.

Egy kis izelítő:
Zöldséges tofutál
4 személyre

Hozzávalók:
40 dkg tofu
1 cukkini
8 dkg brokkolirózsa
2 szál szárzeller
1 csomó újhagyma
40 dkg friss parajlevél
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál mogyoróolaj
rizs a tálaláshoz

A mártáshoz:
2 evőkanál világos szójaszósz
4,2 dl zöldségleves
1 evőkanál hoisinmártás
1 evőkanál szezámolaj
1/2 teáskanál őrölt, csípős pirospaprika

1. A tofut hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük, papírtörlővel megtöröljük. Nagyobb kockákra vágjuk.

2. Wokban olajat forrósítunk és beletesszük a tofukockákat. 1 percig sütjük. Hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát, cukkinit, szárzellert, a megtisztított parajt, a brokkolirózsákat és a zúzott fokhagymát. 3-4 percig kevergetve pirítjuk.

3. A mártáshoz lábosba tesszük a szezámolajat, a hoisinmártást, a szójaszószt és a pirospaprikát. Felöntjük a levessel és felforraljuk. Beletesszük a zöldségeket, majd kis lángon 10 percig főzzük.

4. Előmelegített tálra tesszük, párolt rizzsel körítjük.

 

TIPP: Ez a recept csak zöld színű zöldségeket tartalmaz, de aki szereti a tarka színeket, tegyen bele piros húsú paprikát is.

Változat: Gombával is gazdagítható.

(Fordította: Piros Christa)

További könyveink ebben a kategóriában

további könyvek