Hírek - ÚJ MEGJELENÉS: Anyatej (Living Bridges világirodalmi sorozat)

hírek és események
ÚJ MEGJELENÉS: Anyatej (Living Bridges világirodalmi sorozat)
Megjelent kiadónk legújabb kötete, Nora Ikstena lett írónő regénye.

Nora Ikstena nagysikerű, díjnyertes regénye anyaságról, születésről, szeretetről és halálról, egy család nőtagjainak három generációján keresztül.

„Képzeletben nem úgy látom anyámat, mint a Szovjet Lettország orvostanhallgatóját, aki véletlenül összeszedett egy gyereket, akit nem akart, aki a szürke őszi Rigát járja testére simuló kabátkában, amit a nagybátyja küldött Londonból, akit soha nem fog látni, a kabátot egyetlen gomb fogja össze nagy hasa fölött, és a csizmája már nagyon kopott, és a hóna alatt az endokrinológia jegyzeteit viszi.”  

Vásárolja meg most 20% kedvezménnyel!

  

 A szerzőről

Nora Ikstena 1969-ben született Rigában. A lett kortárs irodalom egyik legnépszerűbb és legnagyobb hatású prózaírója aprólékos stílusáról és részletesen kidolgozott nyelvezetéről ismert. 1992-ben diplomázott a Lett Egyetemen filológiából, ezt követően pedig angolszász irodalmat tanult a Columbia Egyetemen. Műveinek gyakori témái az élet, a szeretet, a halál és a hit. Alkotásait számos díjjal jutalmazták az évek során; közülük az Anyatej a lett irodalom egyik rangos elismerésében, a Dzintars Sodums-díjban részesült. Regényei mellett rendszeresen ír életrajzi műveket, forgatókönyveket és esszéket, valamint aktívan részt vesz hazája politikai és kulturális életében is. Az Anyatej  az első magyar nyelven megjelent regénye, a Living Bridges világirodalmi sorozat legújabb kötete.